Инстаграм беше првиот ден за младата генерација сè додека лудилото на „Тикток“ не му ја одзеде титулата. Дали знаете дека профилот на Инстаграм може да се додаде на вашата сметка на TikTok? Така, ние ќе ви кажеме како да додадете Instagram на Tik Tok.

Двете најголеми платформи што привлекуваат внимание за тинејџерите од тоа време носат бакшиш кои се специфични за секоја платформа. Секој има свои карактеристики и јаки страни. Ако одлучите да жртвувате еден за другите. Има прилично многу шанси да пропуштите многу со тоа што не го користите другиот.

Како да додадете Instagram на Tik Tok?

TikTok е go-to опција за кратки и привлечни мобилни видеа. Овие возбудливи и спонтани кратки клипови се лесни за создавање и поставување на апликацијата.

Апликацијата ги носи сите форми на содржина и ви овозможува да се радувате во секое време со бескраен прилив на неверојатни и смешни кратки клипови. Сите според вашиот вкус и допаѓања.

Иако Инстаграм дојде порано од Тик Ток. Следи различна филозофија на креирање и споделување на содржини. Со своите неверојатни филтри за слика и видео. Таа е сè уште премија платформа за развој и споделување на содржини.

Сепак, само TikTok е доволно за да ве задржи ангажиран за бесконечен временски период. Сепак, луѓето сакаат да дадат одредено време на својот Инстаграм, исто така. Па, ако и вие прашувате „Како да го додадам мојот Инстаграм во мојот TikTok?

Ние ќе ве однесеме низ процесот. Без разлика дали тоа е вашиот мобилен телефон или уред со Android или јаболко iPhone што го носите. Одговорот за тоа како да додадете insta на tik tok е едноставен.

Можете да ги поврзете и двете апликации. Некои луѓе таму веќе ја користат апликацијата TikTok за да создаваат приказни на Instagram и клипови со статус. Сепак, повеќето не се свесни за фактот дека и двете апликации би можеле да бидат поврзани директно од платформата Tik Tok.

Пред да започнете да ги поврзувате сметките на овие две апликации. Мора да знаете дека тие се две различни апликации сопствени и работат со многу различни компании. Инста е во сопственост на Фејсбук, а Тик Ток е кинеска компанија.

За да ги поврзете Instagram и TikTok, ќе мора да ги инсталирате и двете апликации на вашиот телефон. Бидејќи сте тука. Веќе имате и двете сметки. Сега сте подготвени да поминете низ процесот. Така, ова е како да се поврзе Инстаграм со TikTok.

Овие се чекорите. Изведете ги во дадената низа и ќе бидете таму во ниеден момент.

1 Отворете ја апликацијата Tik Tok и потчукнете на иконата на профилот. Таа е во долниот десен агол откако ќе ја отворите апликацијата на екранот на вашиот уред.

2 Сега потчукнете на опцијата Уреди профил штом ќе го поминете првиот чекор.

3 Овде можете да ја видите опцијата за додавање на профилите на Instagram и YouTube. Допрете на табулаторот Додај Instagram.

Сега ќе бидете однесени на најавување на Instagram. Пополнете ги ингеренциите што го вклучуваат вашиот телефонски број, корисничко име или е-пошта и лозинката. Потоа, притиснете го табот за најава. Willе ве однесе на вашиот профил преку TikTok.

Сега потчукнете на опцијата „Овластување“ за да дозволите вашата сметка да пристапува до сметката Insta.

Ова е како да додадете insta на tik tok на вашиот мобилен телефон. Сега можете да ги споделите вашите видео креации на вашиот телефон директно во insta од апликацијата TikTok. нема потреба да се поминува низ долгиот мачен пат на префрлување помеѓу двете апликации.

Како да се поврзе секундарната или деловната сметка на Instagram со TikTok

Можете да го направите ова исто така. Луѓето кои се обидуваат да ги поврзат своите деловни сметки на Instagram или нивните втора сметка на Instagram може да се соочат со некои проблеми. Најчестото од нив е погрешно прашање со лозинка. Лесно е да се поправи. За да го направите ова, методот ги има следниве едноставни чекори.

  1. Одете на вашата Втора или деловна сметка на вашиот Инстаграм.
  2. Допрете на поставките
  3. Допрете на безбедноста
  4. Допрете ја опцијата „Креирај лозинка за оваа сметка“
  5. Дајте лозинка на таа сметка.
  6. Сега користете ги овие ингеренциите за да се поврзете на Instagram од TikTok. Значи, ова е како да се поврзе Instagram со TikTok од деловна или втора сметка на Instagram.

Како да се одврзете Инстаграм од TikTok

Од која било причина сакате да ги одвоите двете сметки што треба да направите? Во овој случај, ќе мора да го повторите споменатиот процес во првиот случај.

Тука наместо да ја притиснете опцијата „Додај Инстаграм“. Е мора да го допрете копчето „Unlink“. Тогаш апликацијата TikTok автоматски ќе ги избрише деталите за вашите Instagram.

Значи, преку употреба на овие чекори како да се додаде Instagram на Tik Tok станува едноставна задача. Сега изведете го и направете го вашиот живот полесен.